Iskustva korisnika – Davor Puškarić

Davor Puškarić rođen je 23.4.1975. godine u Ogulinu kao mlađi brat u obitelji. Stariji brat i roditelji su mu čujući tako da je komunikacija bila bazirana na govornom jeziku. Majka je u trudnoći imala visok tlak pa se vjeruje da je to uzrok gluhoće od rođenja.

U vrtić i u osnovnu školu je krenuo u Suvag te je dosta vremena provodio sa gluhima i tako malo po malo počeo učiti znakovni jezik te ga sve više savladavati i prihvaćati kao svojim. Vrijeme u osnovnoj školi opisuje kao lijepo i opuštajuće.

Nastavio je školovanje u srednjoj grafičkoj školi u Zagrebu gdje je bio jedan od dvoje gluhih u razredu. U srednjoj mu je bilo jako lijepo, nije imao nikakvih problema u komunikaciji s prijateljima i profesorima te je i više nego uspješno savladavao program. U to vrijeme je i počeo sve više odlaziti u klub Gluhih u Savezu gluhih i nagluhih grada Zagreba gdje je u potpunosti zavolio i prigrlio svijet Gluhih i njihovu kulturu.

Prvo zaposlenje nakon završenog školovanje dobio je 1994. godine u Vrbovskom kao stolar gdje ostaje raditi oko godinu dana. Nakon toga se zapošljava u tiskari ‘Reprint’ gdje radi sa još troje gluhih kolega. Također mu je na poslu lijepa situacija i nema nikakvih problema u komunikaciji s kolegama i nadređenima.

U klubu gluhih je 1996. upoznao i svoju buduću ženu Kristinu. 1997. godine su se oženili i postali ponosni roditelja dječaka Luke a dvije godine kasnije i djevojčice Paule. U svojoj kući komuniciraju znakovnim jezikom.

Slobodno vrijeme najviše voli provoditi s obitelji, popravlja aute te je vrstan kuhar koji uvijek voli isprobavati nove recepte.

Davor svim srcem podupire i raduju ga projekti poput ovog koji provodi koji provodi Hrvatsko društvo stručnih komunikacijskih posrednika za gluhe osobe na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II, kodni broj UP.02.2.2.02.0015, za projekt Povećanje kvalitete života gluhih i nagluhih osoba pružanjem usluge tumačenja/prevođenja – faza II. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Zahvaljujući tom projektu ima sigurnost da će uvijek moći dobiti potpunu, profesionalnu informaciju u bilo kojem području te tako bez problema riješiti bilo kakav životni izazov koji je pred njim.

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog društva stručnih komunikacijskih posrednika za gluhe osobe. Izradu internet pod-stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.