ISKUSTVA KORISNIKA – SLAVOLJUB ROKVIĆ

Slavoljub Rokvić rođen je 15.1.1954. godine u Čapljini kao treće dijete u obitelji. Stariji brat i sestra su također rođeni gluhi. Kako su roditelji bili čujući, Slavoljub je odmalena u komunikaciji sa bratom i sestrom koristio znakovni jezik a s roditeljima se komunikacija više bazirala na govornom jeziku.

Osnovnu  školu Slava Raškaj pohađa u Zagrebu. Tu je usavršio svoj znakovni jezik, proširio krug poznanstva s Gluhim osobama te se pobliže upoznao s kulturom Gluhih koju je prihvatio svojom. Srednju školu nastavlja u Slavi Raškaj smjer strojobravar. Razdoblje provedeno u Slavi Raškaj i u osnovnoj i u srednjoj školi opisuje kao jako lijepo, opušteno i s puno divnih uspomena.

Odmah nakon završetka školovanja zapošljava se u firmi ‘Bratstvo’ u kojoj će dočekati i mirovinu.

U odmaralištu za Gluhe na Murteru je upoznaje svoju suprugu Snežanu s kojom će se oženiti 1984. godine. Slijedeće godine su postali roditelji sina Nenada.

Svaki utorak dolazi na druženje u Klub gluhih i uživa u druženju sa svojim prijateljima.

Slavoljub je korisnik projekta koji provodi Hrvatsko društvo stručnih komunikacijskih posrednika za gluhe osobe na temelju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, Kodni broj UP.02.2.2.02.0015, za projekt ‘Povećanje kvalitete života gluhih i nagluhih osoba pružanjem usluge tumačenja/prevođenja – faza 2’. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Upravo zahvaljujući tom projektu i usluzi koju kroz njega ostvaruje Slavoljub kaže da dobiva točne, jasne i stručno prenešene informacije te puno lakše komunicira i obavlja sve što mu je potrebno.

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog društva stručnih komunikacijskih posrednika za gluhe osobe. Izradu internet pod-stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.