Potpisani Ugovori za trogodišnje programe

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. u Hotelu The Westin u Zagrebu svečano je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom te održana dodjela ugovora u okviru Poziva za provedbu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj (za razdoblje od 2019. do 2021. godine) i Poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza 2“.

 Svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dodjeli ugovora prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić, ministar rada i mirovinskoga sustava, g. Marko Pavić, ministar zdravstva, g. Milan Kujundžić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, g. Ante Lončar, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, gđa Anka Slonjšak, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, g. Zorislav Bobuš, predsjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom, gđa Marija Pletikosa, članovi Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom te državni tajnici i pomoćnici resornih ministarstava.

Ovom prigodom predstavnicima udruga uručeni su ugovori o pružanju uslugeasistencije, usluge tumača znakovnog jezika i usluge videćeg pratitelja osobamas invaliditetom koji se financiraju iz sredstava prihoda od igara na sreću iDržavnog proračuna te pružanju usluge osobne asistencije osobama sinvaliditetom koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda.

Za Hrvatsko društvo stručnih komunikacijskih posrednika za gluhe osobe,Ugovor o dodjeli sredstava za program ‘’Tumač hrvatskog znakovnog jezika I ostalisustavi komunikacije – podrška u prevladavanju komunikacijskih posrednikagluhim osobama’’ za razdoblje 2019.-2021.potpisala je predsjednica Društva, MirjanaJuriša.